Hoe is de kwaliteit bij Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes gewaarborgd?

Alleen wanneer de beroepsbeoefenaar de HBO-opleiding tot orthoptist succesvol heeft afgerond, mag hij zich orthoptist noemen. Het ten onrechte gebruiken van de titel orthoptist of daarmee vergelijkbare bewoordingen is een strafbaar feit.

Vanuit de beroepsorganisatie, de Nederlandse Vereniging van Orthoptisten, wordt een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van orthoptie verder te verhogen. Daarbij kunt u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen en wetenschappelijk onderzoek. Ook wordt bijscholing op actuele ontwikkelingen gestimuleerd. Wie aan alle eisen van behandelingen, praktijkervaring, scholing en vak overleg voldoet, kan worden opgenomen in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Behandeling bij Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes vindt uitsluitend plaats door Bachelor gekwalificeerde orthoptisten of onder supervisie van een Bachelor orthoptist. Deze professionele Bachelor titel is een graad die iemand aan de hogeschool kan behalen om het verschil in opleiding weg te halen tot de afgestudeerden na 2007.

Alle orthoptisten bij Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Orthoptisten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De werkzaamheden van Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes beperken zich uitsluitend tot orthoptische onderzoeken en behandelingen.

De orthoptist werkt volgens de meest recente richtlijnen en protocollen van de beroepsvereniging. Op die manier kunt u de meest actuele en best passende zorg ontvangen.

Er wordt een adequaat elektronisch patiëntendossier bijgehouden.
Er wordt regelmatig onderzoek naar de tevredenheid van klanten gedaan.
De orthoptist werkt patiënt- en kwaliteitsgericht.
Wij hechten belang bij goede na- en bijscholing om onze kennis op peil te houden en waar mogelijk te verbreden.

 

           

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter