U heeft een afspraak bij Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes voor een druppelonderzoek.

Wij willen u nader informeren over dit onderzoek.

Doel

Het druppelonderzoek wordt gedaan om de sterkte van een bril goed te kunnen bepalen.

Op jonge leeftijd is een normale oogmeting niet betrouwbaar doordat de ogen zichzelf kunnen aanpassen. Door de druppels kunnen de ogen niet meer inspannen (accommoderen), het oog wordt gedwongen te ontspannen.

Met een druppelonderzoek kan dan de maximale sterkte worden onderzocht.

Door de oogdruppels wordt tijdelijk het zicht minder. De omgeving is wazig, met name voorwerpen van dichtbij bekijken is lastig (lezen lukt vaak niet meer).

De pupillen worden door de druppels vergroot, hierdoor voelt scherp licht in de ogen niet  fijn aan. Het dragen van een zonnebril of een pet met klep kan dan prettig zijn.

Na het druppelen duurt het wazig zien en de gevoeligheid voor het licht 12 tot 24 uur.

Soms zijn er andere bijwerkingen, o.a. Rusteloosheid, droge mond of hartkloppingen kunnen voorkomen. Meldt deze dan bij de orthoptist.

De orthoptist zal de ogen indruppelen halverwege het onderzoek. De contactlenzen moeten voor het druppelen uitgehaald worden en kunnen na het onderzoek weer worden ingezet.

Het is noodzakelijk dat beide ogen gedruppeld worden om een betrouwbare meting te kunnen verrichten. Na het  druppelen mag er wel in de ogen gewreven worden, dat kan geen kwaad.

Afhankelijk van welke soort druppels er gebruikt worden moet u wachten tot de druppels zijn ingewerkt. De orthoptist zal u daarover informeren.

Om een allergische reactie op tijd te kunnen ontdekken en te behandelen is het niet verstandig om tijdens het wachten de wachtruimte te verlaten.

Vragen?

Mocht u na het lezen van deze informatie vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Orthoptistenpraktijk De Knipoogjes door een e-mail te sturen naar info@deknipoogjes.nl of te bellen met het volgende telefoonnummer 078 – 785 11 10.

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter